Opening emmeloord

EMMELOORD 

Stichting Kringloop Emmeloord opent op 27 september aan de Energieweg 22 in Emmeloord. De winkel is open op donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 10.00 uur.

 

‘In onze kringloopwinkel in Emmeloord verkopen wij tweedehands goederen van goede kwaliteit tegen een scherpe prijs. Wij sorteren, reinigen en repareren waar nodig de ingebrachte goederen. Onze klanten dragen bij aan een duurzame wereld én helpen zichzelf aan ‘minder=meer’. Maatschappelijk ondernemen is ons belangrijkste doel. Niet alleen door hergebruik, maar ook door het stimuleren van participatie’, stelt de stichting.

Zorgartikelen

‘Door een samenwerking met Stichting Zorgkringloop hebben wij in een deel van ons bedrijf (thuis)zorgartikelen staan; hierdoor onderscheiden we ons duidelijk van andere kringloopwinkels. De zorgartikelen zijn bijvoorbeeld loophulpmiddelen, rolstoelen, en aangepast bestek, tot aan hulpmiddelen om kousen aan te trekken. Maar ook een in hoogte verstelbaar bed, afwasbare matrassen of een “papegaai” om je te verplaatsen in bed. Deze zorgmaterialen kunnen gebruikt óf ongebruikt zijn. Sommige artikelen zijn nl. door een veranderende situatie nooit in gebruik genomen, en hebben dus alleen maar een tijdje in huis gestaan.’

In de winkel is een koffie/lunch corner. Verder heeft de Kringloopwinkel een heel divers assortiment met fietsen, meubels, witgoed, kleding, spellen, decoratie, huishoudelijke artikelen, gereedschap, kunstgras, gebruikte telefoons, boeken, audio/computers, en nog veel meer.

 

Uiteraard is er ook inbreng van spullen en biedt de winkel de mogelijkheid om spullen op te halen. Ook is er een bezorgservice. Stichting Kringloop Emmeloord werkt samen met o.a. Zorgkringloop, Huisruimers.nl, Kringloopinzameling (Overijssel, Friesland en NOP) en andere non-profit organisaties.

 

Mensen die vrijwilliger willen worden, kunnen mailen: info@kringloopwinkelemmeloord.nl.